שלרם הוא אחד מהמאכלים האהובים עליי במטבח העיראקי עשוי מלפת מבושלת מתוקה וטעימה. את המאכל נהוג לשים בסיר על הפלטה ביום שישי לפני כניסת השבת ולאכול בשבת בבוקר כקינוח בריא, טעים ומתוק.
יש מספר גרסאות למאכל זה. ישנם כאלה שמבשלים את הלפת יחד עם תמרים או סילאן כדי שהלפת תקבל צבע וטעם חזק אך אני מעדיף לבשל את הלפת יחד עם סוכר שנותן טעם מתקתק אך עדיין משאיר את הלפת בטעמה הטבעי. עבור הצבע והטעם העדין אני מוהל את המים בשקיות תה.
מצרכים:
- לפת (כ-5 יחידות גדולות, תלוי בגודל ובכמות שאתם רוצים לבשל)
- 4 תיוני תה
- סוכר
- מים
שטפו היטב את הלפת וקלפו אותה. חתכו כל לפת לחצי או לרבע, בהתאם לגודלה. לאחר מכן הכניסו לסיר עם מים, מהלו את המים ב-4 תיוני תה והוסיפו 4 כפות סוכר.
בשלו בסיר למספר שעות עד שתראו שהלפת תשחים. שימו לב מידי פעם כי המים לא נגמר בסיר. אם המים התאדו כמעט לגמרי ועומדים להיגמר, הוסיפו מעט מים.
יש עיראקים שאוהבים את השלרם שלהם מושחם מאוד אך אני מעדיף לבשל עד שהלפת מקבלת גוון שחמחם.
והנה התוצאה, כך יצא השלרם שבישלתי:

נכתב על ידי:

יוסי אהרון
בלוגר; מתכנת ואיש מחשבים; מוזיקאי, זמר ונגן וירטואוז. קראו עוד »
כתיבת תגובה