בעיות מחשב נפוצות

בעמוד זה כתבתי על בעיות מחשב נפוצות ועל דרכי הפתרון האפשריות עבורם. בעיה במחשב יכולה להיגרם מכמה סיבות ולכן יש לאבחן אותה ולדעת מה מקורה כדי שנוכל לטפל בה. שימו לב שאין בעמוד זה מטרה לייעץ לביצוע פעולה כלשהיא והאחריות היא שלכם בלבד.

מחשב לא נדלק

הבעיה: המחשב לא נדלק כלל. אין תאורה או רעש בעת לחיצה על כפתור ההפעלה והמסך נשאר שחור.

הפתרון: מחשב שלא נדלק יכול להיגרם ממספר סיבות. הדבר הראשון שיש לעשות הוא לבדוק כי יש חשמל בשקע אליו מחובר המחשב. נסו לחבר את המחשב לשקע אחר בבית. יש לוודא בנוסף כי כבל החשמל מחובר היטב לספק המחשב וכי הוא תקין.

אם אתם משתמשים באל פסק, נסו לנתק אותו ולחבר את המחשב ישירות לחשמל. ישנם מקרים כי מדובר באל פסק תקול. אם מדובר במחשב נייד, וודאו כי השנאי והכבל תקינים ולאחר שווידאתם זאת, בדקו כי הסוללה טעונה ותקינה. יש מקרים בהם נתקלתי בהם כפתור ההפעלה במארז היה תקול וזה דבר שיכול להתרחש גם במחשבים ניידים.

במידה וניסתם ולא הצליח, אז ככל הנראה מדובר בספק המחשב שלכם. אם הספק שלכם תקול אז המחשב לא יעבוד כלל. אני נוהג לבצע בדיקה באמצעות מולטימטר ולוודא שמגיע מתח תקין מספק המחשב אל כלל רכיבי המחשב. במידה ומדובר בספק, יש צורך לרכוש ספק חדש המתאים למחשב ולהחליפו על ידי טכנאי מחשבים.

המחשב נדלק אך המסך לא עולה

הבעיה: המחשב נדלק, יש אור ואתם שומעים את המאווררים פועלים אך המסך שחור ולא עולה כלל.

הפתרון: ייתכנו מספר בעיות אפשריות. יש לוודא כי כבל המסך מחובר היטב לכרטיס המסך או לחיבור המובנה בלוח האם. בנוסף וודאו כי המסך תקין ונורת המסך מהבהבת או נדלקת. במידה ואתם חושדים בתקלה במסך, נסו לחבר את המחשב למסך אחר.

אם אתם שומעים צפצופים במהלך ההפעלה של המחשב אז זה אומר שמתרחשת תקלה באחד ממרכיבי המחשב או אי תאימות של חומרה. רק חלק מלוחות האם משמיעות צפצוף בעת תקלה אז ייתכן שלא יהיה חיווי כזה בלוח האם שלכם.

המחשב נדלק, מבצע אתחול אך הווינדוס לא עולה

הבעיה: המחשב נדלק, מבצע אתחול אך נתקע והווינדוס לא עולה.

הפתרון: מספר בעיות יכולות לגרום לכך. ייתכן כי כונן ברירת המחדל עבור האתחול אינו מוגדר נכון. ייתכנו גם בעיות חומרה כמו תקלה בכרטיס המסך, אי תאימות של דרייברים ועוד. יש לנסות להעלות את המחשב במצב בטוח. נתקו מהמחשב מכשירים שלא חיוניים לשם פעולתו כמו מצלמת רשת, מדפסת, כונן חיצוני או כל דבר אחר שמחובר לאחד מחיבורי ה-USB של המחשב.

ישנם מקרים בהם סוללת ה-CMOS של המחשב לא תקינה ובלוחות אם מסוימים זה מונע את אתחול המחשב.

מחשב קופא, מסך כחול

הבעיה: המחשב מציג פתאום קופא או מציג מסך כחול.

הפתרון: מסך כחול מאפיין שגיאת מערכת כלשהיא. בדרך כלל קוד השגיאה מוצג באותו המסך אך לפעמים מדובר בקוד שגיאה גנרית שלא מעיד על בעיה ספציפית. ייתכנו מספר בעיות אפשריות: אי תאימות של דרייברים, חומרה תקולה, בעיה בכרטיס המסך, וירוסים ושגיאות בקבצי מערכת ההפעלה או בתוכנה. יש לנסות לאתר את מקור השגיאה כדי לטפל בבעיה.

אין חיבור לאינטרנט

הבעיה: אין חיבור לאינטרנט. פתיחת הדפדפן מראה שגיאה ונראה על פי הסמל בצד ימין של המחשב כי המחשב לא מחובר לרשת.

הפתרון: וודאו כי המודם מחובר לחשמל וכי כל נורות הפעילות שלו דולקות. וודאו חיבור תקין למחשב, בין אם מדובר בחיבור באמצעות כבל רשת מהמודם או על ידי חיבור אלחוטי ב-WiFi. במידה ונראה שיש תקלה בחיבור לאינטרנט צרו קשר עם ספק האינטרנט שלכם.

המחשב מתחמם

הבעיה: מעבד המחשב נוטה להתחמם והמחשב נכבה או מאתחל את עצמו.

הפתרון: עליכם לפתור את בעיית ההתחממות כדי למנוע נזק למעבד וללוח האם. יש לנקות את פתחי האוורור של המארז ואת המאווררים. במידה והקירור אינו מספק מומלץ לשקול לשדרג לקירור איכותי יותר, בין אם מדובר במאוורר למעבד, הוספת מאווררים למארז או מעבר לקירור מים.

איבוד מידע ושחזור קבצים

הבעיה: נמחקו קבצים חשובים מהמחשב ואין אפשרות למצוא אותם בסל המחזור.

הפתרון: אפשר לנסות לשחזר קבצים שנמחקו מהמחשב ומסל המחזור באמצעות שימוש בתוכנות ייעודיות.

להבא, יש לזכור לעתיד כי תמיד חשוב לבצע גיבוי לקבצים במחשבכם. בין אם מדובר במסמכים, קבצי מוזיקה, וידיאו או תוכנות ומשחקים. תוכלו לגבות את הקבצים באמצעות כונן נייד או באמצעות שירותי גיבוי בענן.

אמליץ לרכוש כונן SSD נייד אליו תגבו את כל הקבצים החשובים שלכם. לסמסונג יש את Samsung Portable SSD T7 Shield בנפח 1 טרה בייט, זהו כונן עמיד בפני נפילות, מים ואבק (דירוג IP65). נמכר במחיר אטרקטיבי כולל אחריות ל-3 שנים.

המחשב איטי

הבעיה: המחשב מאוד איטי ולוקח זמן עד שמערכת ההפעלה עולה או שתוכנות בסיסיות החלו לעלות לאט מהרגיל.

הפתרון: אם המחשב איטי מהרגיל ותוכנות בסיסיות שהייתם משתמשים בעבר נהפכו לאיטיות אז יש כמה סיבות אפשריות.

האם יש לכם כונן קשיח או כונן SSD? כונן קשיח נוטה להפוך לאיטי במשך הזמן במיוחד אם לא בוצע בו איחוי והסיבה השנייה מכיוון שמדובר בהתקן מכני שנשחק ועלול להיות תקול. ראו את הפוסט שכתבתי על ההבדלים בין כונן קשיח לכונן SSD.

הסירו תוכנות בהם אתם לא משתמשים ובמיוחד תוכנות שעולות בעת ההפעלה של המחשב. אמליץ גם לסרוק את המחשב וירוסים ותוכנות ריגול, נוזקות אלו יכולות לגרום למחשב להפוך לאיטי מכיוון שהם לוקחות את כל משאביו ופוגעות בקבצי מערכת חיוניים.

ייתכן שכבר חלף זמנו של מחשבכם, החומרה שלכם היא מיושנת ולא מתאימה למערכות הפעלה ותוכנות עדכניות לכן במקרה זה מומלץ יהיה לשדרג ולרכוש מחשב חדש. אמליץ לעיין במדריך לקניית מחשב שכתבתי באתר.

נתקלתם בבעיה שלא נמצאת בעמוד זה? מוזמנים להצטרף אל קבוצת "מפרטי מחשב ותמיכה טכנית" בפייסבוק, לשאול את שאלתכם ואשתדל להשיב בהקדם.

נכתב על ידי:

יוסי אהרון

יוסי אהרון

בלוגר; איש מחשבים; מתכנת ווב Full Stack ומעצב אתרים ותיק עם יותר מ-17 שנות ניסיון. מתמחה בפלטפורמת וורדפרס (WordPress) ובניית אתרי תדמית ומסחר כולל מתן שירותי קידום אתרים ואופטימיזציה למנועי החיפוש (SEO). ניסיון רב עם מערכות ניהול תוכן ואתרי מסחר וחנויות מקוונות. קראו עוד »

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


דף הבית » בעיות מחשב נפוצות
דילוג לתוכן