טבית הוא החמין במטבח העיראקי הכולל אורז עם עוף המבושל בסיר על הפלטה במשך השבת. זה אחד המאכלים העיראקיים האהובים ביותר עליי ואני התחלתי לבשל אותו לאחר שאמא שלי חלתה ונאלצתי לבשל בעצמי.
מזכרונות הילדות, זכור לי שאמא שלי הייתה מבשלת את הטבית בצורה המסורתית, היא הייתה מביאה תרנגולות מהמושב, מנקה אותם וממלאת את העוף באורז (חאשווה) ואז תופרת עם חוט ומחט. נדרשת הרבה טרחה כדי להכין את הטבית בגירסתו המקורית אבל אני מכין גירסה פשוטה וטעימה שלו, אשתף איתכם את המתכון בעמוד זה.
מצרכים:
- אורז (כ-2 כוסות)
- עוף (חזה וכרעיים או אפילו עוף שלם)
- שמן
- בצל
- תבלין בהרט
- רסק עגבניות
- מלח
- פפריקה מתוקה
- מים
יש לקצוץ בצל, לשים בסיר ולטגן עם שמן עד שקצת שישחים. לאחר מכן להוסיף את העוף, 2 כפות רסק עגבניות, חצי כף של תבלין בהרט, מעט מלח וחצי כף פפריקה מתוקה.
התבלין החשוב ביותר הוא הבהרט שנותן לטבית את הטעם המיוחד שלו. הבהרט הוא למעשה שילוב של מספר תבלינים אבל הבהרט העיראקי כולל בדרך כלל פלפל אנגלי, פלפל שחור, ציפורן והל. יש גרסאות אחרות של בהרט בהם מוסיפים ג'ינג'ר אבל אני אישית לא אהבתי את השילוב הזה ולכן ממליץ לכם לחפש חנות תבלינים עם בהרט עיראקי אותנטי.
יש כאלה שאוהבים לשים עגבניות במקום הרסק ואף להוסיף לו חתיכות של בשר אבל אני אישית מעדיף את הטבית בגירסה הזו שבמתכון זה.
לאחר שהוספתם את כלל המרכיבים, ערבבו אותם בסיר והוסיפו מים עד שיכסו את העוף. לאחר מכן הוסיפו את האורז, לאחר ששטפתם אותו בסיר נפרד. כ-2 כוסות אורז יספיקו לסיר בינוני אך זה תלוי בכמות שאתם מעוניינים לבשל.
הוסיפו מים שיהיו מעל האורז עד לרתיחה שלהם, תנו למים להתאדות במעט עד שתראו את העוף או האורז במעט. בשלו כמו דקות ואז כבו את הגז. כסו את הסיר במכסה ושימו על הפלטה עד למחרת בבוקר.
והנה התוצאה, ראו את הטבית הטעים שהכנתי:
אפשר להוסיף ביצים קשות לסיר ולאחר לילה על הפלטה הם נהפכות לחומות ומקבלות את תבליני הטבית.
כיצד אתם אוהבים לבשל את הטבית שלכם? כתבו לי בתגובות.
ראו מתכון של שלרם
נכתב על ידי:
יוסי אהרון
בלוגר; מתכנת ואיש מחשבים; מוזיקאי, זמר ונגן וירטואוז. קראו עוד »
כתיבת תגובה